Link Building Strategie├źn: Waarom is Link Building Belangrijk?

Nu we hebben bekeken wat linkbuilding precies inhoudt, gaan we over naar het belang ervan. Waarom moeten we aan linkbuilding doen? Wat zijn de directe en directe effecten op uw website zoekmachine resultaten pagina rankings?

De Link Regel

We proberen allemaal om onze websites vriendelijk te maken voor zoekmachines om hoger te scoren. Het is een no-brainer om mee te doen aan het zoekspel aangezien het nog steeds de nummer één activiteit is die online gedaan wordt. Dus omdat we proberen hoger te scoren, moeten we spelen volgens de regels van de zoekmachines.

En de regel is: Meer kwaliteit backlinks, hoger scoren.

Het is eigenlijk heel simpel - hoe meer links je op je site hebt betekent gewoon dat meer mensen je doorverwijzen voor iets waar je goed in bent. Dat 'iets waar je goed in bent' is wat ze in de anchor tekst zetten - maar dat is een heel ander onderwerp.

Links zijn niet makkelijk te krijgen - net zoals verwijzingen niet makkelijk te krijgen zijn. Tenzij, misschien, je ze betaalt - wat ik persoonlijk niet aanraad. Dat is waarom Google de link factor heeft gebruikt - omdat mensen alleen naar je zullen linken als ze waarde vinden in wat je hen te bieden hebt.

Uw aantal links is de enige manier waarop Google kan zien hoe waardevol uw site is voor andere mensen. En de waarheid is, zelfs als je heel veel waardevolle inhoud hebt, als mensen niet naar je linken, zullen de zoekmachines je site niet als waardevol erkennen. Waarom niet?

Omdat zoekmachines machines zijn. Ze zijn blind over hoe waardevol je site is. Ze kunnen alleen door links kijken.

In de loop der jaren is Google strenger geworden met linkbuilding technieken die werden toegepast door SEO specialisten of zelfs degenen die beweerden specialisten te zijn. Nu is het niet de kwantiteit die telt, maar de kwaliteit van elke link - zal de lezer geïnteresseerd zijn in waar je hem naartoe stuurt? Zal hij iets leren? Is het nuttig? Is het echt nodig om die link daar te plaatsen?